CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

we love each other

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 3, 2013

pregnant ke?

last peod ritu bln 12..sapai bln 4 ni kite xd dtg peod pun..riso la plak kan..pastu skrg ni kpale pening je,bdan pun cam xsdap..blum test urine lg sbb aku fikir ak amek prancang kluarga,xmgkin la ngandung..tp,kalo da kuasa Allah sape bole menidakkan ye x? xready nk ngandung lagi sbb danish kecik sgt pastu da plan nk tnggu danish bsar bru ngndung balik,tu sbb la aku amek perancang kluarga 3bln skali tu..kalo pikir tanak merancang baik dari awl dlu tayah amek cucuk depo tu kan..lpas da google cari maklumat sume,baru la senang siket hati ni bila ade 1 blog doktor tu ckp normal kalo amek prancang kluarga depo kite ssh nk dtg haid@haid dtg siket je,ke2 die ckp mungkin pening n loya (mcm yg ak alami skrg),selera makan btambah .. tu sume depend pd org jgk..xsume org alami bnde yg same... bila da dok bincang2 ngn am,pastu am tny knp bru skrg plak nk kua tande2 gitu bkn da byk kali ke cucuk? ehh,die ni saje nk mnakutkan aku je plak aii .. mungkin badan ak bru nk sebati ngn ubat tu la kot.. huhu .. ntahla kan,minggu depan g checkup tok cucuk kali ke4 bru nk tanye doktor..

4 comments:

Nana said...

Fully bfeed pon bole buatkan period dtg lewat
Ada kwn dia fully bfeed 2 thn br peod

Aisyah Husaini said...

betol..pena pakai cucuk tu mmag 3 bulan tak datang peod n lastly decide stop sebab badan tak sedap tak datang peod..dah stop barulah peod kembali normal n decide continue family plan with pill pulak : )

Putri said...

salam kenal
my baby dh 8 months.b4 dis memang fully bf till 7 months.tp masuk 8 ln ari tu dh campor
still x period lagi..
tengah consider nak ambik famly planing jenis apa
awak ambik injection ok x?

adiba_rosli said...

@putri : saya amek cucuk depo-provera , cucuk kat klinik kerajaan 3bln sekali. free je.. so far da 4 kali cucuk. ok la.. badan xnaik,maintain je..

skodeng ler tuu (✿◠‿◠).